Bel ons

Waarom is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten?

Als u op vakantie gaat in het buitenland bent u via de basisverzekering tot op zekere hoogte verzekerd tegen ziektekosten. Om precies te zijn heeft u recht op vergoeding van uw Nederlandse zorgverzekeraar voor spoedeisende ziektekosten tot het Nederlandse tarief.

De aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar beidt meestal extra vergoedingen, die met uw verblijf in het buitenland te maken hebben. Hierdoor zijn de meerkosten van acute medische hulp in het buitenland in veel gevallen gedekt door de aanvullende verzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering of een beperkte? Dan is het raadzaam om medische kosten op uw reisverzekering mee te verzekeren.

Als er kosten boven dat Nederlandse tarief komen en u heeft medische kosten meeverzekerd op uw reisverzekering dan betaald de reisverzekeraar het extra gedeelte.
Een andere reden om toch een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitland af te sluiten, is een hoog eigen risico op uw basisverzekering. Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico op de zorgverzekering van € 385,- (2018). Dit betekent dat u de eerste € 385,- die u aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt uw zorgverzekeraar de kosten. Dit bedrag kan verder oplopen als u een verhoogd eigen risico hebt. Heeft u een reisverzekering met dekking voor medische kosten? Dan hoeft u niets zelf te betalen. De reisverzekering kent namelijk geen eigen risico.

Om onverwachts hoge kosten in het buitenland te voorkomen, is het daarom raadzaam een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Hypotheken
Gerealiseerd door Justin Breg
bel ons!