Bel ons

‘Praten over geldzorgen taboe, ook met financieel adviseur’

Meer dan een kwart van de consumenten vindt financiële zorgen in zijn of haar omgeving een taboe-onderwerp. Bijna 40% schaamt zich er zelfs voor om erover te praten. Met familie gaat het nog wel, maar hulp vragen bij een financieel adviseur is voor de helft van de Nederlanders een te hoge drempel. Dat blijkt uit onderzoek van SNS.

‘Praten over geldzorgen taboe, ook met financieel adviseur’
Volgens de Volksbank-dochter ervaren veel Nederlanders ondanks de gunstige economische vooruitzichten nog geldzorgen. Daarover praten blijkt echter niet gewoon gevonden. Uit onderzoek in opdracht van SNS komt naar voren dat 16% van de ondervraagden wacht met het delen van problemen tot het echt niet anders kan. 6% vraagt helemaal nooit om hulp.

Liever negeren dan praten
Drie op de tien Nederlanders praten sowieso niet graag over hun financiën, maar als het om financiële zorgen gaat, wordt het nog lastiger. Bijna 40% schaamt zich om daarover te praten. Ruim een derde is bang dat mensen anders naar hen zullen kijken wanneer ze hun geldzorgen delen. Bovendien negeert bijna een derde zijn zorgen liever dan erover te praten.

Bijna alle Nederlanders delen hun zorgen wel met hun partner en de meesten ook met naaste familie. De helft wil er maar over praten met financiële experts of dienstverleners, zegt SNS. Zo’n 55% probeert de problemen eerst zelf op te lossen.

Slapeloosheid en concentratieproblemen
Geldzorgen hebben volgens het onderzoek grote impact op de gezondheid. Van de mensen met financiële zorgen ligt 58% daarvan wakker. Drie op de tien mensen zijn minder geconcentreerd op het werk.

Hypotheken
Gerealiseerd door Justin Breg
bel ons!