Bel ons

Is uw reisverzekering wintersport klaar?

Met deze checklist kunt u kijken of uw reis-/ annuleringsverzekering nog past bij de huidige situatie en de reizen die u maakt. Helemaal als u de sneeuw opzoekt, is een passende reisverzekering onmisbaar. 

Gezinssamenstelling
Wie staan er op de polis? En komt dat overeen met de huidige gezinssamenstelling? Zijn bijvoorbeeld pasgeboren kinderen bijgeschreven op de verzekering? Of zijn kinderen uitgeschreven als ze inmiddels een eigen reisverzekering hebben? 

Duur van de reisverzekering
Hoelang gaat u op reis? U bent tijdens de reis verzekerd vanaf het moment dat u de deur uitstapt. Standaard bent u (meestal) 60 dagen aaneengesloten verzekerd. Bij de doorlopende reis- en annuleringsverzekering heeft u de keuze om dit uit te breiden. Indien u langer op reis gaat, moet deze dekking dus uitgebreid worden. Als er wat gebeurt en dit is net op de 61e dag, dan komt u niet voor verrassingen te staan. 

Is bagage voldoende verzekerd?
Het is mogelijk om de bagage te verzekeren voor verschillende bedragen. Reist u met waardevolle spullen als een smartphone, iPad, laptop of camera? Informeer naar de hoogte van de bagagedekking en wat het bijbehorende eigen risico is. 

Medische kosten in het buitenland
Weet u dat de Nederlandse basiszorgverzekering alleen de kosten dekt voor spoedeisende zorg in Europa? En dat hiervoor een maximale vergoeding geldt van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling? Vaak zijn de kosten voor medische zorg in het buitenland veel hoger dan in Nederland. Wij raden u daarom aan om de dekking medische kosten af te sluiten. Deze vergoedt altijd alle noodzakelijke medische kosten. 

Wintersportdekking
Het is belangrijk om de dekking Wintersport en bijzondere sporten af te sluiten als uw klant gaat wintersporten. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere sporten namelijk niet gedekt. Naast hulp bij een ongeval, vergoedt deze dekking ook de ongebruikte huurkosten van de skipas, skispullen en de skilessen, mocht uw klant door een ongeval of bijvoorbeeld een ziekenhuisopname niet meer kunnen skiën.

Ongevallen bijzondere sporten
Beoefent u extreme wintersporten zoals heliskiën of snowkiten? Verzeker dan naast de dekking ‘Ongevallen’, ook de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’. Als u door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt, dan wordt eenmalig een bedrag uitgekeerd. Deze dekking kan alleen bij de Doorlopende Reisverzekering worden afgesloten. 

Reist u met de auto?
Als u met de auto reist naar uw bestemming, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als u onverwacht stil komt te staan. Wij adviseren daarom een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) of de dekking SOS Autohulp aan de verzekering. De Pechhulp Verzekering is ideaal als u het gehele jaar verzekerd wil zijn van hulp onderweg. Annulering
Boekt u uw reis (ver) van tevoren? Dan is het zonde als u een (deel van) het geld kwijt bent als u moet annuleren. Wij adviseren daarom de annuleringsverzekering aan uw reisverzekering toe te voegen. Als u al een doorlopende annuleringsverzekering heeft, dan kunt u checken of het verzekerde bedrag nog voldoende dekking biedt voor de reizen die u nu maakt. 

Hypotheken
Gerealiseerd door Justin Breg
bel ons!